10.03.2020

Aflysning:

Som følge af det stigende beredskab for at undgå smitte med coronavirus må Neurologisk Afsnit N1 på Regionshospitalet Holstebro desværre aflyse åbent hus om emnet stroke/slagtilfælde d. 12. marts fra kl. 12 – 15.  

Fra 9. marts til 15. marts er der Hjerneuge i Danmark Dansk Råd for Genoplivning og TrygFonden har lanceret borgerrettede kampagne med overskrifte "Stræk, Snak, Smil" på de sociale medier, i fjernsynet, busser, metro, på DSB-stationer og på landets apoteker.

Formålet med kampagnen er, at så mange af os som muligt lærer Stræk, Snak, Smil-remsen, der relaterer sig til tre hyppige og let genkendelige symptomer på stroke/slagtilfælde, og som kan medvirke til at finde frem til langt de fleste tilfælde. 

Fakta om stroke 

  • Stroke/slagtilfælde er i dag den 4. hyppigste dødsårsag og hyppigste årsag til, at voksne i Danmark får et handicap. 1.200 personer får hvert år et stroke, hvilket svarer til 33 personer hver dag.

  • 70 % af de personer, som får et stroke, er over 65 år. Behandlingen er effektiv, hvis den gives i rette tid og gerne så hurtig som muligt.

  • Det er derfor vigtigt, at alle lærer at genkende symptomerne, så flere kan overleve stroke til et godt liv i Danmark.

Læs mere på www.redhjernen.dk