Herning Sygehus covid 19 301.jpgFoto: Niels Aage Skovbo, Region Midtjylland.

25.000 ansatte i Region Midtjylland er inviteret med i en stor undersøgelse, hvor forskere fra Arbejdsmedicin, Aarhus Universitetshospital og Arbejdsmedicin, Hospitalsenheden Vest søger svar på, om regionens ansatte har øget risiko for at blive smittet med COVID-19.

30.04.2020

Af kommunikationschef Finn Møller

Direktionen, RMU og alle hospitalsledelser i Regionen bakker op om undersøgelsen, der sætter arbejdsmiljø og beskyttelse af de ansatte i fokus.

Erfaringer fra udlandet viser nemlig, at hospitalsansatte er i risiko for at blive smittet med COVID-19, og i perioden 25. februar - 21. april er 285 ansatte i Region Midtjylland bekræftet smittet med COVID-19.

Forskerne vil undersøge, om ansatte med patientkontakt har større risiko for at blive smittet med COVID-19 sammenlignet med regionalt ansatte uden patientkontakt og ansatte, der arbejder hjemmefra. Derfor vil de ansatte komme til at svare på spørgsmål om egne symptomer, arbejdsopgaver og brug af værnemidler.

Ved at koble medarbejdernes svar med sundhedsdata fra andre kilder vil forskerne bl.a. finde svar på, om de brugte værnemidler har ydet medarbejderne tilstrækkelig beskyttelse.

Invitationen til at være med i projektet sendes per mail, og hver dag vil deltagerne få et spørgeskema i en sms, som de kan besvare fra deres telefon. Det er vigtigt at både medarbejdere med og uden patientkontakt, samt medarbejdere der arbejder hjemmefra, deltager i undersøgelsen. Svarene fra de to sidste grupper fungerer som sammenligningsgrundlag for smitterisikoen.

Læs mere om undersøgelsen i denne nyhed.

Mere information

Seniorforsker Karin Biering

Mail: karin.biering@vest.rm.dk

Tlf. 7843 3565

Universitetsklinik - Arbejdsmedicin

Hospitalsenheden Vest