20191029Hanne Sahl DNVkøkken_1_530px_M2A5699.jpg

Koordinator for mad og måltider og flyttekoordinator for Ernæringsenheden Hanne Sahl ved den største af 4 gryder, som produktionskøkkenet lige har hentet fra Holstebro. Foto: Søren Braad Andersen, Kommunikation.

Af kommunikationskonsulent Finn Marsbøll

31.10.2019

4 store gryder, en velvoksen ovn og et par stegeplader, der har plads til rigeligt med frikadeller. Alt sammen king size køkkengrej hentet fra køkkenet på hospitalet i Holstebro og selvfølgelig kun en beskeden start, men også et synligt bevis på, at produktionskøkkenet i Gødstrup så småt er ved at komme i gear.

Koordinator for mad og måltider og flyttekoordinator for Ernæringsenheden Hanne Sahl er spændt på at komme i gang med det egentlige – at få produceret mad til patienter, pårørende, personale og gæster. Mad, hvor der er fokus på ernæring og gastronomi, og som – når det gælder patienterne – først gøres helt færdig tæt på patienterne, i de 19 afsnitskøkkener.

Planer, der ændrede sig undervejs

At Hanne Sahl glæder sig er forståeligt, for hun har været med i hele processen, også dengang der var planer om et køkken på 1.500 kvm. Slutresultatet blev som bekendt de 541 kvm, som produktionskøkkenet nu rummer. De mange ændringer har betydet, at tommestokken har været en god ven at have med rundt, antyder Hanne Sahl.

Inden det bliver fast daglig rutine at producere måltider, er der dog bunker af flueben, der skal sættes, før produktionskøkkenet i Gødstrup kører som smurt.

Allerførst skal der gøres grundigt rent overalt i produktionskøkkenet, og det sker med slutrengøring i uge 48 2019. Rengøringen skal til før en række øvrige køkkenmaskiner kan komme på plads. Blandt andet vil produktionskøkkenet få monteret et pakke-anlæg, der hurtigt og effektivt pakker maden i bakker eller poser, hvor der anvendes kontrolleret atmosfære (ufarligt gas), så den kan holde sig frisk.

Klar til testperiode fra december

Så langt så godt. Snart nærmer tiden sig, hvor maskiner, mad, måltider, flow med mere skal testes.

"En kæmpe opgave, som vi starter forsigtigt op den 9. december," fortæller Hanne Sahl.

En håndfuld medarbejdere fra Ernæringsenheden får opgaven med at teste og tjekke hele produktionsgangen lige fra levering af varer på rampen, over opbevaring af madvarer til kølesystem med meget mere. Testen skal groft sagt gerne give svar på, om alt fungerer, som det skal, eller om der er ting, der skal rettes.

Testholdet og de kolleger, der fremover får deres dagligdag i produktionskøkkenet, kan glæde sig til at arbejde i et dejligt, lyst og venligt lokale, hvor solen netop i dag er på et af sine sjældne oktoberbesøg.