24.02.2019

I går lørdag eftermiddag er ca. 35 skoper samt andet medicoteknisk udstyr blevet stjålet fra Endoskopiafsnittet og Kirurgisk Ambulatorium på Regionshospitalet Herning.

Skoperne anvendes i forbindelse med kikkertundersøgelser hos patienter med sygdomme i spiserør/mavesæk og/eller tyktarm.

Skoperne er stjålet fra det rum på hospitalet, hvor de opbevares i særlige tørreskabe efter endt vaskeprocedure. Politiet i Midt og Vestjylland efterforsker sagen.

Aktuelt betyder det, at man forsøger at låne skoper fra andre hospitaler i blandt andet Region Midtjylland, men enkelte patienter vil få ændret deres tid til skopi i den kommende uge. Alle berørte patienter får besked direkte via sms eller telefon.

Patienter til undersøgelse for mistanke om kræft i spiserør/mavesæk eller tyktarm vil ikke blive berørt af aflysningerne.

Sikringen af hospitalet vil, så snart der er svar fra politiet angående de tekniske undersøgelser og de nærmere omstændigheder ved tyveriet, blive gennemgået, for at undgå lignende tilfælde fremover.

For yderligere oplysninger

  • Hospitalsdirektør Poul Michaelsen tlf. 2137 5007
  • Ledende oversygeplejerske, Kirurgisk Afdeling, Annette Nordstrøm tlf. 3062 1238
  • Driftschef, Driftsafdelingen, Jens Peter Østergaard tlf. 2222 8971.