Nikolai Hoffmann-Petersen bliver ny ledende overlæge i Medicinsk Afdeling.

Nikolai Hoffmann-Petersen bliver ny ledende overlæge i Medicinsk Afdeling. Foto: Søren Braad Andersen, Kommunikation.

10.07.2018

Den 1. september 2018 tiltræder Nikolai Hoffmann-Petersen som ny ledende overlæge på Medicinsk Afdeling i Hospitalsenheden Vest. Dermed bliver det et kendt og kompetent ansigt, der skal styre hospitalets største afdeling igennem udflytningen til Gødstrup. 

Han er kun 42 år, men fra 1. september 2018 kan Nikolai Hoffmann-Petersen skrive "Ledende overlæge" på et allerede bugnende CV. To speciallæge-uddannelser, en ph.d. og masser af erfaring både fra hospitalsvæsenet og som kørende lægevagt, er bare nogle af de mange kompetencer, som Nikolai bringer med sig i stillingen som ledende overlæge i hospitalsenhedens største afdeling. 

"Jeg har altid været ung i det, jeg foretager mig. Det er måske tidligt at sætte mig i stillingen som ledende overlæge på en stor afdeling med otte specialer, men jeg har lysten og drivet, og så tror jeg på, at jeg har evnerne", siger Nikolai. 

Udsigten til et stor ansvar og lange arbejdsdage bekymrer ikke Nikolai, for han har altid arbejdet meget. Ved siden af sin lægegerning og sine studier har han været aktiv i foreningen for Yngre Læger, og lige nu er han i fuld gang med at tage en master i business administration på Aarhus Business School. 

Vestjysk blod i årerne

Nikolai Hoffmann-Petersen er godt nok født i Esbjerg, men siden han var 4 år, har han trådt sine barne- og ungdomssko i Holstebro, og han er således student fra Holstebro Gymnasium.

Siden han i 2004 fik sin introduktionsstilling på Medicinsk Afdeling i Holstebro, har han følt noget særlig for afdelingen. Derfor var det helt naturligt at søge stillingen som ledende overlæge netop her: 

"Jeg har arbejdet her i mange år og kender afdelingen særdeles godt. Jeg synes, det er en dejlig afdeling. Og så har jeg altid interesseret mig for ledelse og for at optimere tingene", fortæller Nikolai. 

Og de evner kommer han til at få god brug for, når hele Hospitalsenheden Vest om et par år skal flytte ind i det nye sygehusbyggeri i Gødstrup. 

"Det er en gigantopgave. Vi går fra to matrikler med to kulturer og forskellige historikker til at være én samlet enhed. Jeg håber, jeg kan medvirke til, at det forgår i god ro og orden. Folk skal føle, at de bliver hørt, men der er også hårde beslutninger, der skal træffes, og dem skal jeg nok stå på mål for", siger Nikolai.

Men ét er at flytte de fysiske rammer. For Nikolai er det vigtigt, at de gode ting i kulturen også flytter med.

"Jeg kan virkelig godt lide det her sygehus. Patienterne får god behandling, og der er en respekt og en hjælpsomhed, som jeg vil arbejde for, at vi tager med til Gødstrup."

Fokus på forskning

For Nikolai Hoffmann-Petersen er forskning en naturlig del af arbejdet som læge. Han har selv forsket, blandt andet med et ph.d.-projekt omkring telemedicin, hvor patienter selv målte deres blodtryk hjemme. Projektet, der er det største af sin slags, blev lavet i tæt samarbejde mellem de praktiserende læger, Regionshospitalet Holstebro og Holstebro Kommune. Og her lykkedes det at lave en automatisk integration af de blodtryksdata, som patienterne selv opsamlede hjemme med de elektroniske patientjournaler, som sundhedsvæsenet bruger. 

"Medicinsk Afdeling her i Hospitalsenheden Vest har traditionelt været en af de mest forskningsaktive afdeling udenfor universitetshospitalerne. Det vil jeg gerne holde fast i, derfor handler det også om at fastholde og tiltrække ildsjæle indenfor forskning til afdelingen", fortæller Nikolai Hoffmann-Petersen.

For Nikolai er forskning nemlig afgørende for at sikre fagligheden i afdelingen, og som ledende overlæge vil det derfor være noget, som han vil bruge kræfter på at skaffe tid og penge til.

"Forskning skal være en integreret del af hverdagen på sygehuset. Nogle gange synes jeg, der kan være for langt mellem det, vi ved, til det, vi rent faktisk gør, og den vej skal være kortere fremover", siger han.

Blå bog

  • Nikolai Hoffmann-Petersen er født i Esbjerg, men er opvokset i Holstebro.
  • Han bor nu i Hadsten med sin hustru, der er børnelæge i Aalborg.
  • Sammen har de 5 børn i alderen 4-13 år.