Fotos: Dorthe Gærup Nielsen, Kommunikation.

Oplæg, inspiration, hæder og en stor overraskelse: Få et sammendrag af Forskningens Dag, som den så ud på Twitter.

24.08.2018

Af journalist Dorthe Gærup Nielsen, Kommunikation

36 forskellige videnskabelige oplæg og posterpræsentationer, gæstetalere og et aftenarrangement med prisuddeling. Der var masser af spændende aktiviteter på Forskningens Dag i MCH Kongresscenter d. 22. august, og her følger et sammendrag af udgivelserne på Twitter. 

Velkommen til!

Fra tidlig morgen var NIDO | danmarks medarbejdere ved at gøre klar til den store dag, og der blev der tid til et holdfoto.

Ca. 130 gæster var inviteret fra nær og fjern, og både navneskilte og kataloger var klar, da de mange gæster begyndte at ankomme.

Ankomst Forskningen dag

Kl. 9.00 åbnede dørene, og det var en stolt hospitalsdirektør, der holdt åbningstalen kl. 9.35.

Åbningstale Forskningen dag

Masser af vitaminer til hjernen

Efter velkomsten kom de første forskere på banen. Først session bød på syv spændende forskningsforedrag, der emnemæssigt spændte vidt, fra brug af PRO hos epilepsi-patienter, til nitrats betydning for blodtrykket og nyrefunktionen.

Forsk dag oplæg

Dagens første gæstetaler var Jørgen Frøkiær, der er nyudnævnt leder af Institut for Klinisk Medicin på Aarhus Universitet. Han tog deltagerne med på en rejse gennem sine personlige erfaringer med klinisk forskning og gav gode råd til forskerne, bl.a. om brobygning mellem forskellige discipliner i relationer og samarbejde med andre uden for Hospitalsenheden Vest.

 forsk dag Frøkier

De unge dominerede

Selvom der var flere erfarne forskere på podiet, så var det de unge forskere, der dominerede billedet på Forskningen Dag. Over halvdelen af oplægsholderne var medicinstuderende eller ph.d. studerende, og de ydede alle en kraftpræstation.

poster præs

For flere af de unge forskere var det allerførste gang, de var med til en videnskabelig konference, og flere gav udtryk for, at det var en stor oplevelse at være med.

poster præs

I alt blev præsenteret 36 forskningsprojekter fra mange forskellige forskningsmiljøer ved Hospitalsenheden Vest. Det er en imponerende udvikling indenfor få år, fortæller hospitalsdirektøren.

 claus olesen

God forskning kræver investering, og det koster penge at drive et forskningsprojekt. Derfor er det vigtigt at lave samarbejdsaftaler med erhvervslivet. Det var et af budskaberne fra dagens anden gæstetaler, seniorforsker og research business manager Claus Olesen fra Aarhus Universitet.

Unge talenter løb med forskningspriserne

Da klokken blev 18 var næsten 9 timer med videnskabelige oplæg slut. Nu var det tid til det uformelle aftenarrangement og til at kåre årets prisvindere.

priser

Kald det taknemmelighed

Aftenens store overraskelse var en minikoncert med Lars Lilholt. Han stillede gratis op til Forskningens Dag, fordi han synes forskning er vigtig, og fordi han var taknemmelig for den hjælp, han selv havde fået, da han sidste år måtte opereres for rygproblemer.

lilholt