Grafik: Grafisk Service / Region Midtjylland.

03.10.2016.

Tjek, tjek og tjek: Skal du indlægges på hospitalet, så skal du huske at medbringe al din medicin - både medicin i originalemballage og dosisdispenseret medicin.

Den læge som indlægger dig, har behov for at tjekke, om alt stemmer overens omkring din medicin. Derfor er det meget vigtigt, at du husker at tage al din medicin med i originalemballagen - dvs. de originale æsker, beholdere og pilleglas, som din medicin er kommet i. Du skal også huske dosisdispenseret medicin, hvilket vil sige: doseret medicin i æsker og poser.

Når du kommer til afdelingen, så gennemgår lægen først al din medicin sammen med dig. I den forbindelse er der flere fordele ved, at du har husket at tage al medicinen med, da du sort på hvidt kan vise lægen, hvad du tager af medicin. Samtidig får du mulighed for at få ryddet op din beholdning, så du kun har den medicin tilbage, som du har behov for at tage. Og vi kasserer gerne udløbet og uaktuel medicin for dig.

Lægen vurderer dernæst, hvad du kan fortsætte med at tage, mens du er indlagt, og hvilken ny medicin du eventuelt også skal tage under indlæggelsen. Hvis lægen har vurderet, at du har brug for ny medicin, mens du er indlagt, så får du hjælp til at lære den nye medicin at kende af personalet. Når du skal udskrives, får din egen medicin med hjem, eventuelt suppleret med ny medicin og recept.

Hvad nu, hvis du ikke kan nå at få medicinen med?

Hvis du skal indlægges akut, skal al din medicin ligeledes med ind på hospitalet. Det kan derfor være en god idé, at du altid sørger for at opbevare al din medicin et bestemt sted i hjemmet, som din nærmeste pårørende også kender til - for eksempel i en æske eller skuffe på badeværelset. Så kan en pårørende hurtigt finde medicinen frem og enten give den til ambulanceredderen eller selv tage den med ind på hospitalet.

Giver ovenstående info anledning til spørgsmål hos dig og dine pårørende, er I meget velkomne til at spørge personalet på afdelingen.

Du kan læse mere om, hvorfor du skal medbringe al din medicin på www.minmedicinmed.vest.rm.dk.