Studenten Allan med sine stolte forældre Karin og Martin. Foto: Jon Lindskov Eriksen, Anæstesiologisk Afdeling.

22.06.2016

Selv hun ligger i respirator, fik Karin Gielsgaard alligevel mulighed for at give sin søn studenterhuen på.

Billeder af glade studenter og stolte forældre hører juni og den tidlige sommer til.

Tirsdag var Allan til eksamen i det sidste fag (religion) på Lemvig Gymnasium, og efter veloverstået dåd sad hans mor og familien klar til at fejre ham. Huen skulle selvfølgelig sættes på af mor.

Ordet selvfølgelig er dog i denne fortælling slet ingen selvfølgelighed. For Karin Gielsgaard er for tiden indlagt på Intensiv Afdelingen på Regionshospitalet i Holstebro. Så hvad gør man, når sønnen springer ud som student, og man bare så gerne vil være i Lemvig for en stund – og ligger i respirator på hospitalet i Holstebro?

Respiratoren kom med til Lemvig

Karins store ønske blev hørt af personalet, der gerne ville give hende en god oplevelse. Det blev derfor arrangeret, at Karin Gielsgaard kunne tage en afstikker og blive kørt i sygetransport de godt 32 kilometer til Lemvig i følgeskab af læge og sygeplejerske.

"Det blev en rigtig god oplevelse for Karin”, fortæller overlæge Jon Lindskov Eriksen fra Anæstesiologisk Afdeling i Holstebro, der var med på turen. ”Vi var godt forberedt på situationen og havde medbragt alt nødvendigt udstyr – heriblandt respirator, sug og overvågningsudstyr. Rent praktisk var det nødvendigt at transportere Karin Gielsgaard i kørestol på gymnasiets gange og hen til eksamenslokalet.”

Dobbelt festdag

På gangen uden for eksamenslokalet sad hun klar til at lykønske sønnen - både med veloverstået eksamen samt hans 20 års fødselsdag. En dobbelt festdag for Karin og hele familien, og en dag der gav forøget livskvalitet og forandring til en patient, der længe har været indlagt på Intensiv Afdelingen.

Præcis 10.48 trådte Allan ud til familie og venners hyldest, og derefter var der tid til kaffe og kransekage, fortæller Jon Lindskov Eriksen. En festlig afslutning på en rigtig god dag – både for patient, familie og hospital.