Foto: Charlotte Feldbæk Ranneries / Kommunikation

13.07.2016

For halvandet år siden flygtede Mohammad fra Syrien. Nu er han i praktik som læge i Hospitalsenheden Vest.

Her er Mohammad Al-jazi. Han er 32 år, medicinsk læge og er i øjeblikket i praktik på Kardiologisk Sengeafsnit i Hospitalsenheden Vest. Han vil rigtig gerne være kardiolog i Danmark, så det arbejder han benhårdt på at blive. Han skal dog igennem lidt flere trin end de fleste.

Mohammad stammer nemlig fra Syrien, som han er flygtet fra. Og for at kunne arbejde som læge i Danmark skal han først have en dansk autorisation. Det kræver en sprogeksamen i dansk, hvor han mindst skal score et 10-tal. Derefter følger to fageksaminer og to evalueringsophold på to hospitalsafdelinger, før Styrelsen for Patientsikkerhed tildeler Mohammad en autorisation.

Supervision hjælper fagligt og sprogligt

Det tager han dog med oprejst pande. Sproget taler han allerede rigtig godt, og så er han faldet rigtig godt til på Kardiologisk Sengeafsnit. Her er han glad for at være, og hans kolleger er rigtig glade for ham.

Mohammad må kun observere og udføre opgaver under superversion af en autoriseret kollega – det vil sige, at han lige så stille får mulighed for at få det danske hospitalsvæsen under huden og samtidig kan øve sig i at tale dansk.

Foto: Charlotte Feldbæk Ranneries / Kommunikation.

Heldigvis har Mohammad en naturlig spørgende tilgang til arbejdet, så det er nemt for kollegerne at give feedback, så han kan rykke sig fagligt og sprogligt hele tiden. Og det gør han – med raketfart, oven i købet.

Du kan møde Mohammad i TV MIDTVEST i aften, onsdag, og høre, hvor stor en forskel et praktikophold i Hospitalsenheden Vest har gjort for hans fremtid.