Akutlægehelikopteren er blåstemplet på kvalitet

Foto: Lasse Hyldager / Region Midtjylland.

De landsdækkende akutlægehelikoptere går fremover på vingerne med blåstempling fra Den Danske Kvalitetsmodel.

26.01.2016 

Siden 1. oktober 2014 har de tre akutlægehelikoptere med baser i Skive, Billund og Ringsted fløjet akut lægehjælp frem til alvorlige og livstruende situationer og sikret hurtig transport af borgere fra landets yderområder til specialiseret behandling, i et tæt samarbejde med regionernes øvrige præhospitale beredskaber.

Akutlægehelikopterne letter for eksempel ved tidskritiske opgaver som hjælp til patienter med blodprop i hjertet på en af Danmarks mange småøer eller når der er behov for hjælp ved større trafikulykker, hvor der er langt til det nærmeste traumecenter.

De eksterne eksperter fra akkrediteringsnævnet har besøgt én af helikopterbaserne, gennemgået procedurer og interviewet både medarbejdere og ledelse. Desuden har de udført såkaldt audits, hvor konkrete patientforløb vurderes.

Fakta om akkrediteringen 

  • Den Landsdækkende Akutlægehelikopterordning er akkrediteret i samme proces som Præhospitalet, Region Midtjylland, hvor sekretariatet er placeret.
  • Den Danske Kvalitetsmodel er et nationalt system til kvalitetsudvikling i sundhedsvæsenet.
  • Læs mere på www.ikas.dk under ’ Afgørelser’.

Læs også mere på: www.akutlaegehelikopter.dk

1 års fødselsdag med 2.600 flyvninger

De tre akutlægehelikoptere drives af de fem danske regioner i fællesskab, og har for nylig fejret 1 års fødselsdag.

Akutlægehelikopterne har cirka 2600 flyvninger om året på landsplan. De flyvende blå blink arbejder på tværs af regionsgrænser og kan derfor flyve til opgaver i alle dele af landet, når der er behov for hurtig hjælp og minutterne tæller.