Anne Højager Nielsen har succes med at pårørende skriver dagbøger

Intensivsygeplejerske Anne Højager Nielsen har succes med dagbøger  (Foto: Mark Cowper Dyer, Hospitalsenheden Vest)

10.02.2016

Nyt studie viser, at kritisk syge patienter  og deres pårørende kan have gavn af dagbøger - en ud af flere end 100 ideer til mere inddragelse.

"Som pårørende kan man være så fyldt op af tanker, mens ens nærmeste ligger kritisk syg, at man næsten ikke kan rumme det. Ved at skrive det ned, får man faktisk lidt mere plads til at kunne holde det ud."

Intensivsygeplejerske Anne Højager Nielsen fra Anæstesiologisk Afdeling i Holstebro har fulgt en gruppe pårørende, der skrev dagbog, mens en af deres nærmeste var indlagt på intensivafdelingen. Studiet har vist, at både pårørende og patienter kan have gavn af dagbøgerne.

"Hej Sundhedsvæsen" har interviewet Anne Højager Nielsen, og du kan læse hele interviewet på deres hjemmeside

Flere end 100 gode ideer til bedre forløb

Du kan læse mere om dagbogsprojektet i vores inspirationskatalog, som består af fere end 100 gode ideer til hvad der kan gøres for at skabe bedre behandlingsforløb for patienter. 

Ideerne dækker alt fra at klæde forældre til for tidligt fødte børn bedre på, over at udvikle velkomstrum på hospitalerne, til at håndtere udskrivelsessamtaler på den bedst mulige måde, så patienterne føler sig trygge når de er hjemme igen.

Hent inspirationskataloget og læs mere om de forskellige tiltag.