En stor tak til de frivillige på hospitalet

Foto: "Af hjertet tak" lød det fra afdelingerne til de 93 sygehusfrivillige (foto: Mark Cowper Dyer / Kommunikation, Hospitalsenheden Vest).

23.02.2016

Når man melder sig som frivillig, så gør man det af overskud og et stort hjerte. Derfor sagde hospitalet for nylig tak til sine frivillige patientstøtter fra Røde Kors og Kræftens Bekæmpelse for et fantastisk samarbejde.

Mandag eftermiddag bød på festlig sang og taler i Foredragssalene Regionshospitalet Holstebro. Arrangementet var en stor tak fra Hospitalsenheden Vest til alle de frivillige på sygehusene i Herning og Holstebro.

Og der var lutter roser fra afdelingernes kontaktpersoner for samarbejdet med de frivillige:

"I går ind og er en del af afdelingen, men I kender jeres rolle. Som frivillige ved I, at et smil og et "velkommen" nogen gange betyder alt, og at I er med til at skabe ro og tryghed", sagde blandt andre Akutafdelingens kontaktperson i Herning, afdelingssygeplejerske Peter Hansen Jakobsen.

10-års jubilæum på vej

Til oktober i år er det 10 år siden, at Hospitalsenheden Vest kunne byde velkommen til de første frivillige patientstøtter fra Røde Kors på Kirurgisk sengeafsnit A1 og ved Vagtlægen i Skadestuen på hospitalet i Herning. Siden da er mange flere frivillige kommet til: For fem år siden begyndte et frugtbart samarbejde med frivillige fra Kræftens Bekæmpelse på Onkologisk sengeafsnit. Og for nylig har Røntgenafdelingen i Herning samt Klinisk Biokemisk Afdeling og Urinvejskirurgisk Afdeling i Holstebro med glæde taget godt imod deres første patientstøtter fra Røde Kors.

Patienterne er utroligt glade for de frivillige, og i Hospitalsenheden Vest er vi meget stolte over at kunne sige, at vi i dag har 93 frivillige ildsjæle med hjertet på rette sted. Og der er plads til mange flere af jer både nu og i fremtiden, lød det blandt andet fra hospitalets sygeplejefaglige direktør Ida Götke.

Flere billeder fra arrangementet findes på hospitalets Facebook-side.