Akutlægeuddannelsen i Vest får opbakning

Hospitalsenheden Vest er godt i gang med at uddanne de første speciallæger i akutmedicin i Danmark (Foto: Kommunikation / Hospitalsenheden Vest).

15.02.2016

En ny rapport fra Dansk Selskab for Akutmedicin bekræfter, at der er behov for en dansk akutlægeuddannelse.

På Akutafdelingen i Hospitalsenheden Vest er flere læger, takket være regional støtte, i gang med at specialisere sig i akutmedicin, men det kræver et smut til Sverige for at fuldføre uddannelsen. Den øvrige del af uddannelsen kan de tage hos Region Midtjylland. Nu anbefaler Dansk Selskab for Akutmedicin (DASAM) i en ny rapport, at Danmark også skal have en speciallægeuddannelse i akutmedicin.

Ledende overlæge for Akutafdelingen i Hospitalsenheden Vest, Tommy Andersson, er selv uddannet som speciallæge i akutmedicin, og han bakker ligeledes op om anbefalingerne fra DASAM:

- Specialisering er vigtigt, det er, hvad vores hospitalsvæsen bygger på. Derfor er det klart, at jeg også efterspørger læger, der har deres spidskompetence inden for det akutte område. Læger, som brænder for de akutte patienter, og som derfor har valgt at arbejde i akutafdelingen, siger Tommy Andersson og tilføjer:

- Fra andre lande ved vi også, at det fungerer. Her har specialisering på akutområdet givet mere tilfredse patienter. Derfor er det min klare forhåbning, at specialet fremover også vil komme de danske patienter til gavn og samlet set øge kvaliteten på akutafdelingerne, siger han.

Læs den fulde rapport fra Dansk Selskab for Akutmedicin.

Patienten i centrum

Danmark har 21 akutafdelinger på landsplan, oprettet siden 2007. Alligevel kan landet endnu ikke tilbyde en lægefaglig specialeuddannelse i akutmedicin, som det ses i langt de flest europæiske lande.

På nuværende tidspunkt skal patienten ofte i kontakt med flere forskellige specialister for at komme en diagnose nærmere. En specialiseret akutlæge kan varetage flere funktioner, og på den måde giver det færre kontakter for patienten, mindre ventetid og færre indlæggelser generelt.

Region Midtjylland bakker op om anbefalingen fra DASAM: Koncerndirektør Ole Thomsen udtaler blandt andet, at en speciallæge i akutmedicin vil styrke det tværfaglige syn på patienten og en hurtigere vurdering af den akutte patient. Ikke mindst patienter med flere problemstillinger vil have glæde af den akutte specialist.

Læs mere på akuthospitalets hjemmeside i Region Midt: ah.rm.dk 

Læs også To millioner kroner styrker hospitalets akutlægeuddannelse.

Yderligere information

Ledende overlæge Tommy Andersson, Akutafdelingen, Hospitalsenheden Vest, tlf. 2492 0212

Koordinerende overlæge Poul Petersen, Akutafdelingen, tlf. 7843 2013.