15.12.2016

10 pct. af alle danskere lider af nedsat lugtesans, og 1. pct. har slet ingen lugtesans. Patienter med disse forstyrrelser kan nu udredes i Øre-Næse-Halsafdelingens nye Flavour Klinik i Holstebro.

Tirsdag d. 20. december er der reception i det til formålet indrettede ambulatorium, hvor der til en start er åbent for patienter èn dag om ugen. Efter årsskiftet udvides til to ugentlige åbningsdage.

Flavour Klinikken – eller lugte- og smagssans ambulatoriet i Holstebro - er den eneste af sin art i Danmark, hvor forstyrrelser i lugtesansen og/eller smagssansen efter opdaterede internationale principper kan udredes. Det betyder, at den nyeste teknologi inklusive skanninger anvendes til den primære opgave: at finde årsagen, og dernæst iværksætte behandling, hvis behandling er muligt.

Arbejdet i klinikken er tæt knyttet til forskningsenheden Flavour Institute i Center for Integrativ Neuroforskning på Aarhus Universitet (www.Flavourinstitute.dk). Dette samarbejde betyder, at udredningen og behandlingen hele tiden justeres efter ny evidens baseret viden. Samarbejdet rækker langt ud over landets grænser til de førende på verdensplan. Lægerne, der varetager Flavour klinikken er alle engageret i videnskabelige projekter om lugte- og smagssansen.

Patienterne henvises til Flavour klinikken fra praktiserende øre-næse-hals-læge eller en øre-næse-hals-afdeling, som forinden har foretaget fiber-endoskopi og bestilt CT skanning af bihulerne.

Receptionen i anledning af den nye Flavour Klinik er tirsdag d. 20. december kl. 14-15 i Konferencerummet på Øre-Næse-Hals Ambulatoriet i Holstebro.

For yderligere oplysninger: Lægefaglig direktør Jens Friis Bak på tlf. 40937985 og professor Therese Ovesen, Øre-Næse-Halsafdelingen på tlf. 7841 9743.