Foto: Aarhus Universitet

07.04.2016

Therese Ovesen er tiltrådt som klinisk professor og overlæge på Øre-Næse-Halsafdelingen (ØNH) i Hospitalsenheden Vest

I sin nye stilling som professor i Hospitalsenheden Vest skal Therese Ovesen primært have fokus på den kliniske forskning og udvikling i Øre-Næse-Halsafdelingen på Regionshospitalet Holstebro i Hospitalsenheden Vest samt være igangsætter og inspirator for yderligere forskning.

- Jeg glæder mig til en ny og anderledes udfordring, og ser meget frem til et frugtbart samarbejde på alle fronter, siger Therese Ovesen, der tilføjer, at Øre-Næse-Halsafdelingen rummer mange muligheder for studier i svimmelhed, øre-sygdomme samt fjernelse af mandlerne.

Den nye professor ser endvidere frem til et godt samarbejde med andre specialer i Hospitalsenheden Vest, almen praksis og de praktiserende øre-næse-halslæger i hospitalets område.

- Min store interesse er områderne lugtesans og smagssans. Disse områder har jeg et ønske om at få introduceret i afdelingens kliniske hverdag i samarbejde med Dansk Neuroforskningscenter, DNC, på Aarhus Universitet, siger Therese Ovesen.

Øre-Næse-Halsafdelingen har 11 senge, 11 dag-kirurgiske pladser og cirka 1600 ambulante konsultationer om måneden. Afdelingen råder over fire operationsstuer og seks ambulatoriestuer. I alt er der 23 læger ansat – seks overlæger, fem afdelingslæger, ni læger under hoveduddannelse og to til tre læger i introduktionsstilling.

Ledende overlæge på Øre-Næse-Halsafdelingen i Hospitalsenheden Vest, Bjarne Jørgensen, glæder sig over, at professor Therese Ovesen starter i et klinisk professorat.

- Afdelingen har igennem de seneste 10 år udviklet en meget høj faglig standard, og vi varetager mange special- og regionsfunktioner. Med ansættelsen af Therese Ovesen vil afdelingen blive styrket indenfor undervisning og forskning til gavn for hele Hospitalsenheden Vest, siger Bjarne Jørgensen.

Fakta

Therese Ovesen, der kommer fra en tilsvarende stilling på Aarhus Universitetshospital, blev uddannet læge i 1986 fra Aarhus Universitet.

I 1995 dr. med ved Aarhus Universitet, speciallæge i otorhinolaryngologi i januar 1998, klinisk lærestolsprofessor i otorhinolaryngologi på AUH i 2002 og Ridder af Dannebrog i 2012.

Øre-Næse-Halsafdelingen har 11 senge, 11 dagkirurgiske pladser og cirka 1600 ambulante konsultationer om måneden. Afdelingen råder over fire operationsstuer og seks ambulatoriestuer. I alt er der 23 læger ansat: seks overlæger, fem afdelingslæger, ni læger i hoveduddannelse og mellem to og tre læger i introduktionsstilling.

Yderligere oplysninger

  • Professor, overlæge Therese Ovesen, theroves@rm.dk
  • Lægefaglig direktør, Jens Friis Bak, Hospitalsenheden Vest, tlf. 4093 7985
  • Ledende overlæge Bjarne Jørgensen, Øre-Næse-Halsafdelingen, Hospitalsenheden Vest, tlf. 4028 9854.