Efter at have kommet sig over en nærdødsoplevelse, valgte den internationalt anerkendte kunstner Henrik Have fredag at donere maleriet ”Twilight Herning” til Regionshospitalet Herning - stedet som dannede rammen om hans dramatiske oplevelse.

Livet var tæt på at forlade den internationalt anerkendte kunstner Henrik Have, da han var indlagt med kritisk sygdom sidste år. Efter at have kommet sig over hvad han selv kalder en nærdødsoplevelse, valgte han fredag at donere maleriet ”Twilight Herning” til Regionshospitalet Herning - stedet som dannede rammen om hans dramatiske oplevelse.


Der var spændte miner da Henrik Have skulle til at afsløre sit maleri ”Twilight Herning” for de fremmødte.


Billedet blev overdraget til chefsygeplejerske Ida Gøtke. Billedet hænger nu ved trappen, der fører fra forhallen op til Intensivafsnittet.


Chefsygeplejerske Ida Gøtke understregede for tilhørerne, at denne gave vil blive påskønnet af personalet. Hun håber ligeledes, at maleriet vil være til glæde og gavn for de patienter og pårørende, som bliver mødt af det under deres ophold på hospitalet.


Det var en særdeles voldsom oplevelse, som Henrik Have var igennem. I 2008 lå han i koma i to uger og måtte have hjælp af en respirator for at kunne trække vejret. Navnet på maleriet henviser til den omtågede tilstand, som Henrik Have oplevede i forbindelse med sin sygdom.


Henrik Have sørgede også for at takke det personale, som var med til at redde hans liv under den svære sygdom.