20. marts mødes 150 sygeplejersker og sundhedspersonale fra Hospitalsenheden Vest til en fagdag.20. marts mødes 150 sygeplejersker og sundhedspersonale fra Hospitalsenheden Vest til en fagdag. Det er tredje år i træk, at der afholdes en fagdag for personalet, og i år er der fokus på at blande ny viden fra uddannelsesmiljøet med den patientnære viden, erfarne sygeplejersker har opsamlet rundt om på hospitalets 22 afdelinger.

- Uddannelse og lovgivning er godt. Men den bedste rettesnor er patienternes egne oplevelser. Og dem skal vi også lære af, siger chefsygeplejerske Ida Gøtke om baggrunden for, at Hospitalsenheden Vest afholder en fælles fagdag med fokus på hvad nye og erfarne sygeplejersker kan lære af hinanden.

Blandt andet deler personalet på Neurologisk afdeling på hospitalet i Holstebro deres erfaringer med at tildele de akutte patienter og deres pårørende en kontaktperson. Overraskelsen var nemlig stor, da tilfældigt udvalgte patienter og pårørende blev spurgt om deres oplevelse med at have tilknyttet en sundhedsfaglig kontaktperson. Flere var rent faktisk ikke klar over, at de havde sådan en. Derfor har afdelingen nu ændret deres praksis.

På fagdagen er der også lagt vægt på andre læringsforløb. Eksempelvis hvordan man tilrettelægger et oplæringsprogram til nye sygeplejerske sådan at de kan tilegne sig de kompetencer, som specialet kræver.Dagen afsluttes med et foredrag ved sygeplejeforsker og professor ved Bergens Universitet, Karin Anna Pedersen, som taler om, hvordan den sygeplejefaglige praksis kan udvikles via systematisk opsamling af erfaringer.

Program for dagen er vedlagt. Pressen er velkommen til at deltage.

Yderligere oplysninger

Chefsygeplejerske Ida Gøtke
tlf. 9927 2730 
mobil  2048 0689