Regionshospitalet Holstebro, Herning og den mobile tappeenhed vil pr. 1. marts 2009 tappe alt blod i tappeposer med filter og tilbyde 100 % såkaldte leukocytfiltrerede blodprodukter til patienterne på regionens hospitaler.

Regionshospitalet Holstebro, Herning og den mobile tappeenhed vil pr. 1. marts 2009 tappe alt blod i tappeposer med filter og tilbyde 100 % såkaldte leukocytfiltrerede blodprodukter til patienterne på regionens hospitaler. I efteråret 2008 blev det besluttet, at alt donorblod fra starten af 2009 skal fremstilles som leukocytfiltrede produkter. Det vurderes, at den ekstra omkostning er minimal i forhold til kvalitetsforbedringen af transfusionsblod.

Blodbanken i Hospitalsenheden Vest har i mange år anvendt denne metode til fremstilling af filtreret donorblod, hvor de hvide blodlegemer er filtreret fra. Mange patienter - især børn, medicinske, dialysepatienter og patienter med cancer i tarmen - har behov for dette produkt, fordi det ikke belaster patienternes immunsystem unødvendigt og nedsætter eventuelle komplikationer.

Yderligere oplysninger

Blodbanken
Afdelingslæge Gitte Lund Nielsen
tlf. 9912 5098.