21.02.2019

27. marts holder kardiolog og ph.d.-studerende Willemijn Comuth fra Klinisk Biokemisk Afdeling og Hjertesygdomme ved Hospitalsenheden Vest og Institut for Klinisk Medicin ved Aarhus Universitet sit ph.d.-forsvar i Herning.

Det er vigtigt, at patienter som behandles med elektrisk stød (DC-konvertering) for atrieflimren i hjertet, tager det blodfortyndende lægemiddel dabigatran etexilat som foreskrevet for at forebygge komplikationer. Formålet med ph.d.-projektet har blandt andet været at vurdere efterlevelsen af den medicinske behandling, og hvilke koagulationsanalyser der bedst afspejler koncentrationerne af lægemidlet i blodet hos patienterne.

Den korte halveringstid af dabigatran etexilat i blodet, 12-17 timer, er en fordel ved behov for standsning af blødninger. På den anden side er den en klar ulempe for patienter, som har svært ved at følge behandlingen. Den gyldne standard for at måle plasmakoncentrationerne i blodet er væskekromatografimassespektrometri (LC-MS/MS). Imidlertid er der ikke mulighed for at udføre analysen døgnet rundt, og den kræver en ekspertise, som kun findes få steder.

Ph.d.-afhandlingens titel: Adherence and the Role of Coagulation Assays in patients treated with dabigatran etexilate for atrial fibrillation - the ARCADE study.

Læs mere om vejlederne og bedømmelsesudvalget.

Tid og sted

Onsdag d. 27. marts 2019 kl. 14.00

Hospitalsenheden Vest, Gl. Landevej 61, 7400 Herning

Auditoriet (Indgang N1, kælderen)

Forsvaret er offentligt, vil foregå på engelsk og forventes at vare cirka 2 timer.

Efter forsvaret inviterer Klinisk Biokemisk Afdeling til reception.

Alle er velkomne.


For yderligere oplysninger er du velkommen til at kontakte lægefaglig direktør Jens Friis Bak på tlf. 4093 7985 og ph.d.-studerende Willemijn Comuth.