21.02.2019

Den 8. marts forsvarer læge og ph.d.-studerende Ulla Juul Christiansen ved Institut for Klinisk Medicin, Aarhus Universitet, og Gynækologisk-Obstetrisk Afdeling, Hospitalsenheden Vest, sin ph.d.-afhandling i Herning.

I Danmark får cirka 4.000 kvinder om året fjernet livmoderen på grund af godartede gener. I langt de fleste tilfælde fjernes livmoderen ved minimal invasiv kirurgi i form af kikkertoperation. Fordelene ved kikkertoperation sammenlignet med et åbent indgreb er mindre blødning, nedsat risiko for sårinfektion, kort indlæggelsestid og hurtigere rekonvalescens. Dette har medført, at flere kvinder vælger at gå hjem ambulant efter operationen. Samtidig er der et øget krav om effektivisering og færre sengepladser til rådighed.

Ph.d.-projektets formål har været at undersøge, om fjernelse af livmoderen kunne indføres som et generelt ambulant indgreb med bibeholdt høj patienttilfredshed og undersøge det postoperative fysiske aktivitetsniveau, sygemeldingens varighed og de økonomiske konsekvenser ved ambulant operation.

Ph.d.-projektet er gennemført af læge og ph.d.-studerende Ulla Juul Christiansen ved Institut for Klinisk Medicin, Aarhus Universitet, og Gynækologisk-Obstetrisk Afdeling, Hospitalsenheden Vest.

Titlen på ph.d.-afhandlingen er: Outpatient Total Laparoscopic Hysterectomy. På siden her kan du læse mere om vejledere og bedømmelsesudvalg (link)

Tid og sted

Fredag d. 8.marts kl. 14

Regionshospitalet Herning, Auditoriet (Indgang N1, kælderen)

Læs mere om ph.d.-forsvaret på vores forskningsside.


For yderligere oplysninger er du velkommen til at kontakte lægefaglig direktør Jens Friis Bak på tlf. 4093 7985 og ph.d.-studerende Ulla Christiansen på tlf. 7843 4600.