14.02.2019

Kristi Himmelfartsferien i slutningen af maj er noget særligt i år. Det største fælleskirkelige event i Danmark rammer Herning med 300 arrangementer, og flere af arrangementerne rammer lige i hjertet af sundhedsvæsnet og foregår på hospitalet.

For eksempel kan du møde professor Kjeld Møller Pedersen til en drøftelse af fremtidens sundhedsvæsen. Temaet er: "Forebyggelsesfilosofi frem for indlæggelsesfilosofi".

Eller du kan komme til foredrag om mening, håb og tro i det moderne sundhedsvæsen ved professor, theol. dr., Niels Christian Hvidt, som er humanistisk sundhedsforsker på Syddansk Universitet.

Omfattende forskning viser nemlig, at noget af det vigtigste for et godt og fuldt liv er, at vi oplever livet som meningsfuldt. Det bliver særligt væsentligt, når vi er udfordrede af livskriser og sygdom. Foredraget sætter fokus på, hvilken rolle mening, håb og tro har ved sygdom i et sekulariseret samfund.

Begge arrangementer finder sted på Regionshospitalet Herning i Restoen, Gl. Landevej 61. Restoen er beliggende ved indgang N2.

Sygeplejefaglig direktør i Hospitalsenheden Vest, Ida Götke, er moderator for drøftelserne.

Det er også muligt at komme med i Eksistenslaboratorium for sundhedsprofessionelle i Auditoriet på hospitalet i Herning og til kunstforedrag om udsmykning af hospitalskirkerne i sammenhæng med de nye hospitalsbyggerier i Region Midtjylland. Mød blandt andre billedhuggeren Ingvar Cronhammar, som står bag den arkitektoniske og kunstneriske udformning af kirke- og refleksionsrum på Aarhus Universitetshospital, Skejby.

Læs mere om programmet på www.himmelskedage.dk


For yderligere information er du velkommen til at kontakte sygeplejefaglig direktør Ida Götke på tlf. 2048 0689 og hospitalspræst Svend Erik Søgaard på tlf. 2326 6849.