14.02.2019

Går alt efter planen, så åbner en ny Klinik for Almen Medicin i Lemvig i nyrenoverede lokaler på Regionshospitalet Lemvig 1. september 2019.

Ambitionen er, at klinikken bliver bemandet med 4-5 speciallæger i almen medicin samt et antal sygeplejersker og sekretærer. Ansvaret for at drive klinikken er lagt i hænderne på Hospitalsenheden Vest og Region Midtjylland.

Det betyder, at de administrative opgaver og alt det, som ikke umiddelbart er patientnært, det skal personalet i klinikken ikke tænke på. Opgaven for dem er at udvikle klinikken til at give borgerne i Lemvig kommune en tryg og sikker adgang til sundhedsvæsenet samt behandlinger og samtaler så tæt på hjemmet som muligt.

Store ambitioner, men recepten er enkel.

Fra uge 9 iværksættes en annonce og rekrutteringskampagne, der skal trække interesserede læger til huse. Samtidig inviterer kommune og region til møder med borgerne for at få input til, hvad klinikken skal indeholde og udvikle af tilbud til borgerne.

I udgangspunktet er Klinik for Almen Medicin et praksisfællesskab baseret på patientfokus og nytænkning. Inspireret af Lægefællesskabet i Grenå, som for nylig modtog prisen "Den Gyldne Skalpel"; en hæderspris for nytænkning af høj kvalitet i sundhedsvæsenet.

Klinikken er den første af slagsen i Region Midtjylland og er organiseret under hospitalets afdeling for Klinisk Socialmedicin og Rehabilitering. Åbningen af klinikken forudsætter Sundheds- og Ældreministeriet godkendelse.

Læs mere om klinikken på vest.rm.dk/job/lemvig


For yderligere information er du velkommen til at kontakte lægefaglige direktør Jens Friis Bak på tlf.4093 7985 og ledende regionssocialoverlæge Ulrik Steen på tlf. 7843 5070.