10.10.2019.

I Danmark afholdes der hvert år en Organdonationsdag på den anden lørdag i oktober. Fredag d. 11. oktober vil forhallen ved Informationen på Regionshospitalet Herning derfor være ramme for et lille event med fokus på organdonation.

Intensivsygeplejerske Mette Nygaard Rahr, der er nøgleperson for spørgsmål om organdonation på Intensivafsnittet, rykker ned i forhallen for at tale med kolleger og gæster om det at tage stilling til organdonation.

Med sig har hun blandt et spørgeskema med 10 spørgsmål, som gør det muligt at teste sin viden om organdonation. De rigtige svar blev givet med det samme, og gevinsten var kaffe og kage.

Ved at teste sin viden på den måde er der mere, der fæstner sig i hukommelsen, og det er måske det, der skal til for at overvinde en barriere hos danskerne om tilmelde sig registret for organdonation, lyder det i optimistiske toner fra Mette Nygaard Rahr.

Fakta er, at en ny befolkningsundersøgelse viser, at 65 % af danskerne har tilkendegivet deres holdning til organdonation, men hvert år rammes flere familier i sorg alligevel af at skulle træffe beslutningen om organdonation på deres kæres vegne. For hver tredje dansker mangler stadig at få taget stilling til spørgsmålet om organdonation.

Kom ned i foyeren på hospitalet i Herning fredag d. 11. oktober mellem kl. 9-14, og hør mere.

Organdonationsdagen er et led i Den Nationale Handlingsplan for Organdonation.

Lægefaglig direktør Jens Friis Bak på tlf. 4093 7985 og intensivsygeplejerske Mette Nygaard Rahr på tlf. 7843 2500.