19.09.2019

Dansk Råd for Genoplivning og TrygFonden har netop lanceret kampagnen Red Hjernen, der skal lære danskerne at genkende symptomerne på apopleksi/stroke (blødning eller blodprop i hjernen) og vigtigheden i straks at ringe 1-1-2. 

Som sundhedsprofessionel kan du hjælpe flere danskere til at få et godt liv efter et stroke. Tegnene på et stroke viser sig ofte ved, at halvdelen af kroppen pludselig bliver lammet, talen ændres, eller synet forsvinder. 

Der er lanceret én kampagnefilm til TV og én film til sociale medier. Sidse Babett Knudsen står i front for filmen på de sociale medier, og hun tager utraditionelle midler i brug for at få alle til at huske tegnene på stroke med remsen stræk-snak-smil. 

Dansk Råd for Genoplivning og TrygFonden opfordrer til at lære budskaberne i Red Hjernen og dele kampagnefilmen på de sociale medier, så flest mulige danskere kommer sig godt efter et stroke. Tegnene viser sig ofte ved, at halvdelen af kroppen pludselig bliver lammet, talen ændres, eller synet forsvinder.

Filmen kan ses her. Og der vil blive lagt en kort version af filmen på hospitalets og afdelingernes info-skærme i restoen og venteområder.

Der er mulighed for at bestille gratis foldere og plakater til f.eks. vente- og opholdsrum via denne formular

Læs mere om Red Hjernen og tilmeld dig nyhedsbrevet om stroke på https://genoplivning.dk/stroke/

For yderligere information er du velkommen til at kontakte lægefaglig direktør Jens Friis Bak Bak på tlf. 4093 7985 og overlæge Rasmus Philip Nielsen, formand for Genoplivningsrådet, på tlf. 7843 2750.