19.09.2019

Stort tillykke til professor og ledende overlæge Torben Bæk Hansen fra Ortopædkirurgisk Afdeling i Holstebro, der modtager Pædagogisk Hæderspris af Aarhus Universitet. Prisen er en anerkendelse af fremragende og banebrydende undervisning på Institut for Klinisk Medicin.

Med prisen, der blev uddelt under Aarhus Universitets Årsfest fredag d. 13. september, fulgte 100.000 kr. til prismodtageren.

Torben Bæk Hansen har i mere end 20 år arbejdet med udvikling af undervisning og pædagogisk metode, og så er han initiativtager til landets første prægraduate studieafsnit, hvor de medicinstuderende sammen med studerende fra fysioterapi- og sygeplejeuddannelserne har ansvaret for "rigtige" patienter. I dette set-up kan de studerende udfordres med realistiske arbejdsopgaver i trygge rammer.

Siden 2004 har studieafsnittet været en realitet, og det har slet ikke kunnet lade sig gøre uden den positive opbakning fra alle ledelsesniveauer i Hospitalsenheden Vest, pointerer Torben Bæk Hansen.

Selvom den flotte pris blev overrakt til Torben Bæk Hansen, så ligger det ham meget på sinde at dele hæderen med hele Ortopædkirurgisk Afdeling.

De 100.000 skal i øvrigt bruges til at rejse ud blive inspireret af, hvordan man arbejder med undervisning og pædagogik på udenlandske samarbejdsuniversiteter. Bl.a. er der planer om rejser i den nære fremtid til Berlin og London.

Læs mere i denne artikel.

For yderligere information er du velkommen til at kontakte lægefaglig direktør Jens Friis Bak på tlf. 4093 7985 og ledende overlæge Torben Bæk Hansen på tlf. 2213 2307.