13.06.2019

1. reservelæge og ph.d. Lene Ring Madsen fra Medicinsk Afdeling, Hospitalsenheden Vest, og Institut for Klinisk Medicin, Aarhus Universitet, skal nu forske i effekterne af fedmekirurgi hos personer med svær overvægt og type 2-diabetes ved Steno Diabetes Center Aarhus.

Det er et område, som Lene Ring Madsen allerede ved en hel del om. I februar 2019 dokumenterede hun sammen med forskningskolleger fra Aarhus Universitetshospital, at fedmekirurgi får type 2-diabetes til at forsvinde hos 3 ud af 4 patienter i det anerkendte tidsskrift Diabetologia.

Lene Ring Madsen er særligt optaget af, hvordan fedmekirurgi kan være et redskab til at behandle type 2-diabetes samt, hvordan livet udvikler sig efter fedmekirurgi med de bivirkninger og kontrolforløb, der følger med. Forskeren fortæller, at hun ved

Steno Diabetes Center Aarhus kan gøre en forskel for mennesker med diabetes her og nu ved at inddrage patienter i forskningen samt bidrage til at udvikle ny viden, der kommer til at gøre en forskel på sigt.

Ved siden af sin forskning skal Lene Ring Madsen færdiggøre sin hoveduddannelse i endokrinologi ved Hospitalsenheden Vest og Aarhus Universitetshospital.


For yderligere information er du velkommen til at kontakte lægefaglig direktør Jens Friis Bak på tlf. 4093 7985 og 1. reservelæge og ph.d. Lene Ring Madsen.