25.04.2019

Landsindsatsen EN AF OS har til formål at afstigmatisere psykisk sygdom i Danmark med lanceringen af et nyt materiale målrettet somatisk personale under overskriften Ulighed i sundhed med sloganet: Du får kun den halve historie, hvis du ikke ser det hele menneske.

I en tidligere undersøgelse blandt somatisk personale svarede 31,5 %, at de i høj grad eller nogen grad havde oplevet, at sproget og tonen i det somatiske sundhedsvæsen er mindre respektfuld overfor patienter, der har psykiske lidelser. Derudover vurderede 47,7 %, at deres viden om psykisk sygdom ikke var tilstrækkelig til at sikre patienter med psykiske lidelser den rette udredning og behandling, når de er indlagt eller til konsultation for en somatisk lidelse.

EN AF OS er nu nået til en milepæl med lanceringen af et nyt materiale målrettet somatisk personale under overskriften Ulighed i sundhed med sloganet: Du får kun den halve historie, hvis du ikke ser det hele menneske.

Du kan finde inspirationsmaterialet her.

Formålet er at sætte fokus på den ulige behandling af mennesker med psykisk sygdom i mødet med det somatiske sundhedsvæsen og dermed imødegå, at manglende viden, usikkerhed eller fordomme hos personalet fører til forskelsbehandling.

Hjemmesiden er primært henvendt til fagpersonale i somatikken, men er absolut også relevant for psykiatrisk personale samt brugere og pårørende.

Gennem spots, korte film, interaktive læringsmaterialer, artikler, podcasts, interviews, debatoplæg og supplerende viden giver hjemmesiden handlingsanvisende, konkrete og gode råd til, hvordan man som fagprofessionel kan imødekomme patienter som også har psykisk sygdom. Gå ind og kig og del gerne informationen i dit netværk.

Man kan naturligvis også tilgå siden fra www.en-af-os.dk.


For yderligere information er du velkommen til at kontakte hospitalsdirektør Poul Michaelsen på tlf. 2137 5007 og kvalitetschef Birgitte Ostersen på tlf. 7843 8710.