28.03.2019

I Region Midtjylland arbejder vi dagligt med følsomme og fortrolige personoplysninger på papir og i elektronisk form. De fleste husker nok at passe på deres regions-ID og logge af og på pc'en, hvilket er med til at højne den elektroniske informationssikkerhed.

Dog handler informationssikkerhed også om noget helt fysisk, for eksempel adgang til hospitaler og regionshuse, personoplysninger på print samt følsomme og fortrolige oplysninger på mobile enheder som bærbare pc'er, mobiltelefoner og iPads/tablets.

Hvis du trænger til en genopfriskning af, hvordan vi kan højne den fysiske informationssikkerhed, så kan du gennemgå et e-læringskursus i Plan2learn. Kurset findes i to udgaver: et målrettet klinisk administrativt personale og et målrettet personale i HR og administration.

Emnerne er afskærmning, print, personoplysninger på papir, besøgende og mobile enheder. Hele kurset tager ca. 15 minutter at gennemføre. Hvis du står på et møde, og lige vil vise dine kolleger et af emnerne, kan du på Koncern Intra finde videoerne hver for sig.

Hvis du ikke synes, at du falder ind under en af målgrupperne, kan du sagtens få udbytte af kurset alligevel, da anvisningerne gælder personoplysninger i alle sammenhænge.


For yderligere information er du velkommen til at kontakte hospitalsdirektør Poul Michaelsen på tlf. 2137 5007 og leder af Sundheds-IT Ole Zielke på tlf. 7843 8725.