28.03.2019

Set med lægeøjne kan det være nemt at få øje på de hindringer, der ligger i vejen for indførselen af Patient Ansvarlig Læge (PAL) på mange afdelinger. For eksempel er lægernes arbejdstid mange steder opdelt i vagter og ambulatoriedage, og hvordan kan man så sikre, at det er den samme læge, der ser patienten til de meget vigtige stuegange?

Det spørgsmål og mange flere om PAL bliver belyst i seneste udgave af 3-2-1 Gødstrup.

Vi synes, at artiklerne er inspirerende læsning og minder os om, at der må være flere varianter af PAL, afhængig af hvor på hospitalet PAL gennemføres. Men det minder os også om, at det rent faktisk lader sig gøre, forudsat at man prøver det af.

I 3-2-1 Gødstrup kan du komme med på reportagebesøg på Kirurgisk Afdeling, hvor de har arbejdet intensivt med implementeringen af Patient Ansvarlig Læge i over et år. I reportagen følges en PAL–overlæge på en helt almindelig arbejdsdag, hvor konferencer, operationer, stuegang og kontorarbejde skal gå op i en højere enhed; alt sammen for at sikre patienterne den bedste behandling.

Der er meget at vinde både for patienten og lægen ved at indføre Patient Ansvarlig Læge – især i de komplekse patientforløb, mener en anden overlæge fra Medicinsk Afdeling. I en perspektivartikel i 3-2-1 Gødstrup forklarer overlægen, hvorfor han mener indførslen af PAL kræver en forandring af en gammel kultur hos lægerne og en accept hos ledelsen af, at man må mødes på midten for at få PAL til at fungere. Det er meget at vinde ved at gøre det.

Læs mere i 3-2-1 Gødstrup på intranettet.


For yderligere information er du velkommen til at kontakte lægefaglig direktør Jens Friis Bak på tlf. 4093 7985 og kommunikationschef Finn Møller på tlf. 5125 3537.