28.03.2019

Hospitalets forskning imponerede ledelserne ved Institut for Klinisk Medicin, Aarhus Universitet, og Human First i forbindelse med deres besøg på Hospitalsenheden Vest d. 21. marts i Gødstrup.

Torsdag d. 21. marts var NIDO | danmark vært ved et arrangement, som havde lederne ved Institut for Klinisk Medicin på Aarhus Universitet og Human First i Region Midtjylland samt Forskningsudvalget og hospitalsledelsen på gæstelisten. Arrangementet foregik i Servicebyen i Gødstrup og havde fokus på forskningen ved Hospitalsenheden Vest, ligesom der også var lejlighed til at få præsenteret det nye hospital.

I hospitalsledelsen benyttede vi den gode anledning til at sætte fokus på forskning som en kerneopgave i Hospitalsenheden Vest. Først og fremmest prioriterer vi det af hensyn til patienterne, men også af hensyn til forståelsen af, at det daglige arbejde i klinikken er videnskabeligt funderet. For klinikkens arbejde er resultatet af forskning – og ikke et resultat af, at vi gør, som vi plejer. 

Med præsentationer fra otte af hospitalets forskningsledere gav arrangementet en smagsprøve på hospitalets alsidige forskningsmiljøer og -aktiviteter inden for emner så forskellige som arbejdsmedicin, akutmedicin, onkologi, gynækologi/obstetrik, nyresygdomme og kirurgi, herunder øre-næse-halskirurgi og hånd-, hofte-, og knækirurgi samt abdominal kirurgi.

Den traditionsrige og mangfoldige forskning ved Hospitalsenheden Vest og det høje ambitionsniveau modtog stor anerkendelse blandt gæsterne, blandt andet fra leder af Institut for Klinisk Medicin, Jørgen Frøkiær, og cheflæge Per Jørgensen ved Human First, der begge inviterede til videreudvikling af et frugtbart samarbejde.

De høje ambitioner er just et af de centrale omdrejningspunkter for hospitalets forskning, og visionen for det nye center for forskning og uddannelse, NIDO | danmark i Gødstrup, er at udbygge hospitalet som et hospital, der bedriver forskning på højeste internationale niveau med NIDO | danmark som primus motor.


For yderligere information er du velkommen til at kontakte lægefaglig direktør Jens Friis Bak på tlf. 4093 7985 og forskningskoordinerende ledende overlæge Annette Haagerup, NIDO | danmark på tlf. 2461 9931.