21.03.2019

To nye ansættelser af afdelingslæger med ph.d.-grad, 11 peer-reviewed artikler og mere end tre millioner kr. i eksterne bevillinger: Forskningsafsnittet på Øre-næse-halsafdelingen i Holstebro, som er kendt for at have Danmarks første og eneste Flavour-klinik, er inde i en meget ambitiøs og frugtbar udvikling. 

Det er meget glædeligt, at forskningsafsnittet har haft mulighed for at indfri mange af sine ambitioner og så flere nye frø, så det fremover er muligt at skrue endnu mere op for forskningsaktiviteterne.

Alt dette kan man læse meget om i forskningsafsnittets nye årsrapport, som samlet set giver et imponerende indtryk af et forskningsafsnit, hvor aktiviteterne og resultaterne står i kø.

For eksempel blev der indledt et nyt og lovende samarbejde med Universitetshospitalet UZA i Antwerpen om obstruktiv søvnapnø hos børn.  Desuden har i alt tre læger opnået en ph.d.-grad, hvilket fremover giver gode muligheder for at udvide forskningsaktiviteterne. Aktuelt er et nyt ph.d.-forløb eksempelvis ved at starte op med fuld finansiering fra Aarhus Universitet.

Årsrapporten giver desuden en status på forskellige forskningstemaer indenfor øresygdomme, svimmelhed, lugte- og smagssansen, hoved-hals-kirurgi og sygeplejeforskning.

I den henseende har forskningsafsnittet fået tilknyttet en projektsygeplejerske til projekter indenfor flavour og søvnapnø, ligesom afsnittet har opnået et vigtigt mål om, at alle yngre læger inklusive afdelingslæger er engageret i mindst ét forskningsprojekt.

Læs meget mere om afdelingens forskningsaktiviteter, samarbejder og videnskabelige publikationer i året der gik, i årsrapporten (PDF).


For yderligere oplysninger er du velkommen til at kontakte lægefaglig direktør Jens Friis Bak på tlf. 4093 7985, forskningskoordinerende ledende overlæge Annette Haagerup, NIDO | danmark på tlf. 2461 9931 og professor Therese Ovesen ved Øre-næse-halsafdelingen på tlf. 7843 9741.