08.12.2017

At en aktiv og levende byggeplads som DNV-Gødstrup skal have det nødvendige udendørslys specielt i de mørke måneder er soleklart. Sikkerheden skal være i top, så alle, der færdes på pladsen, kan arbejde og orientere sig – samt blive set af andre. 

Men, for meget lys er overkill, og belaster el-regningen unødigt. Et godt eksempel på en lys ide, der endte med at give en bedre løsning til billigere penge, er historien om projekt "Lys på byggepladsen". 

Projektchef Michael Hyllegaard fra DNV's Projektsekretariat fortæller historien om et projekt, hvor totalomkostningen til en start så ud til at blive 1. mio. kr., men som endte med en løsning ca. 750.000 kroner billigere. 

Måden, det skete på, kan bedst beskrives som rettidig omhu og agtpågivenhed. Entreprenørens første udspil var, viste det sig, for omfattende. Der var eksempelvis ikke behov for lysmaster på byggepladsen, så projektet blev barberet ned. Prisen nærmede sig nu en halv mio., før projektsekretariatets egne folk fandt løsningen med at montere effektivt lys udvalgte steder på tagene af bygningerne, der skyder op i Gødstrup. 

Prisen for løsningen er nu endt på ca. 250.000, og vi har fået en bedre løsning til billigere penge. Eksemplet er nyttig viden og lærdom, og vi vil helt sikkert gå efter at finde andre lyse ideer og løsninger. 

Se omtale med foto på DNV-Gødstrups hjemmeside.

Kontakt

For yderligere information er du velkommen til at kontakte hospitalsdirektør Poul Michaelsen på tlf. 2137 5007 og projektchef Michael Hyllegaard på tlf. 24470234.