01.12.2017

Tirsdag d. 28. november mødtes elever, studerende, vejledere, undervisere og kliniske lektorer fra alle faggrupper i Hospitalsenheden Vest til tværfaglig uddannelsesdag. 

Det er tredje gang, at alle, der beskæftiger sig med uddannelse, vejledning og undervisning, mødes til tværfaglig uddannelsesdag, og i år var temaet "Læring i praksis". 

Professor Kristian Larsen fra Institut for Læring og Filosofi ved AAU i København var dagens oplægsholder, og han ledte deltagerne gennem dagens emner: 

  • Hvad er det særlige ved at lære i praksis?
  • Hvilke faktorer spiller ind i læreprocesserne i forbindelse med læring i praksis?
  • Hvordan kvalificerer vi uddannelsens praktiske del?

Dagen vekslede mellem oplæg og drøftelser ved bordene mellem repræsentanterne fra faggrupperne. Pointer fra oplæggene satte drøftelser i gang om samfundsmæssige forandringer, som forstyrrer logikken om, at alle tidligere var " patienter" men i dag også er "patient, bruger, for-bruger, kunder, borger m.v." og hvad betyder den anden sproglige tilgang for relationen? 

Det blev en god dag med en frugtbar dialog og glæde over, at vi har muligheder for at afvikle sådanne dage, og at vi tænker og arbejder tværfagligt også i undervisnings- og vejledningssammenhænge. 

Læs mere om den tværfaglige uddannelsesdag på intranettet.

Kontakt

For yderligere information er du velkommen til at kontakte sygeplejefaglig direktør Ida Götke på tlf. 7843 8520 og uddannelseskoordinator Anne Marie Lerche på tlf. 7843 8381.