23.11.2017

Tænk, hvis det var muligt at genanvende al den plastikemballage, der dagligt smides væk efter brug på et stort hospital. Tænk, hvad det ville betyde for miljøet, og tænk hvad det ville betyde økonomisk!

Tanken er langt fra utænkelig, for med projektstøtte på 500.000 kroner fra Miljø- og Fødevareministeriet er plastvirksomheden Kellpo A/S fra Thisted gået i gang med at undersøge muligheden for at udvikle engangsemballage til opbevaring og servering af mad af genbrugsplast med høj genanvendelsesprocent for Hospitalsenheden Vest. I første omgang ses der på emballage til desserter. 

Projektet kom i stand i forbindelse med vores planer om at udvikle et nyt kostkoncept til det kommende "Regionshospitalet Gødstrup", fortæller ernæringschef Lone Viggers. 

Dagligt serverer vi mindst 3.000 måltider til syge i Hospitalsenheden Vest. Vi vil gerne tænke både bæredygtigt og økonomisk, så derfor er vi rigtig glade for projektet og samarbejdet med Kellpo A/S. 

Projektet skal undersøge, om det er muligt at genanvende engangsplastik fra måltiderne i et lukket, cirkulært system. Det vil sige først sortere emballagen, siden vaske, re-granulere, teste og så til sidst genbruge. 

Læs mere i pressemeddelelsen fra Miljø-og Fødevareministeriet.

Kontakt

For yderligere information er du velkommen til at kontakte hospitalsdirektør Poul Michaelsen på tlf. 2137 5007 og ernæringschef Lone Viggers på tlf. 2222 8938.