23.11.2017

Begrebet "Flavour" er for alvor kommet på alles læber, siden Flavour klinikken ved Øre-Næse-Halsafdelingen på Hospitalsenheden Vest i Holstebro åbnede som Danmarks første specialiserede klinik for udredning af lugte- og smagslidelser tilbage i december 2016.

Knap et år efter den officielle åbning har hele 200 patienter fra hele Danmark været forbi Flavour klinikken til undersøgelse, og over 200 patienter står i kø til at få en tid i ambulatoriet, der nu har udvidet åbningstiden. 

Flavour klinikken har et godt samarbejde med forskningsenheden Flavour Institute i Center for Integrativ Neuroforskning på Aarhus Universitet. Især forskning i lugtesansen har haft et centralt fokus både ved Flavour Institute og ved Flavour Klinikken på Hospitalsenheden Vest, men nu er der kommet et forstærket fokus på smagssansen. 

I alt er der otte projekter i gang om smagssansen ved Flavour Institute og ved Flavour klinikken, ligesom der netop er kommet et post doc-projekt på plads om forandringer i smagssansen i forbindelse med kræftsygdom. 

Læs meget mere om den store forskningsaktivitet både ved Flavour Institute, Flavour klinikken og på resten af Øre-næse-halsafdelingen i afdelingens nyhedsbrev.

Kontakt

For yderligere oplysninger er du velkommen til at kontakte lægefaglig direktør Jens Friis Bak på tlf. 7843 8510, professor og overlæge, dr. med. Therese Ovesen, Øre-næse-halsafdelingen og forskningskoordinerende ledende overlæge, Annette Haagerup , NIDO | danmark, på tlf. 7843 8580.