03.11.2017

Siden 2015 har Hospitalsenheden Vest været i færd med at udvikle på ideen til en ny medicinpose i Danmark, der bl.a. skal sikre nem opbevaring og transport af patientens medicin og være med til at fremme gode medicinvaner.

I går blev den allerførste af mange kommende tusinde nye medicinposer præsenteret på en af Onkologisk Afdelings patientstuer. Ved samme lejlighed modtog medicinposen knap 500.000 kr. i støtte fra TrygFonden til en brugertest. 

Den store check på donationen der blev overrakt af Ole Bjerg fra Trygfondens regionale råd, falder godt i tråd med fondens tre fokusområder: Sikkerhed, sundhed og tryghed. 

Sygeplejefaglig direktør Ida Götke takkede for støtten på hospitalets vegne og kaldte det glædeligt, at medicinposen snart vil blive testet af mange patienter og borgere. 

Forventningen er, at når medicinposen skal testes af, så vil det i første omgang være i 20 cm x 25 cm i bredden og længden. Eventuelle justeringer i størrelse, materiale osv. afhænger af, hvilke tilbagemeldinger der kommer fra patienter og borgere i forbindelse med afprøvningen. 

Planen er, at medicinposerne bl.a. vil blive uddelt:

  • I samarbejde med udvalgte privatapoteker i Herning og Holstebro
  • Via selvbetjeningsstandere på Regionshospitalet Herning og Holstebro
  • På to testafdelinger: Onkologisk Afdeling i Herning og Medicinsk Afdeling / M2, Holstebro.

Læs mere om Medicinposen og den store donation her.

Kontakt

For yderligere information er du velkommen til at kontakte sygeplejefaglig direktør Ida Götke på tlf. 7843 8520, innovationskonsulent Christian Bjerrum på tlf. 2494 7428, kvalitetskonsulent Henriette Haase Fischer på tlf. 2031 0816 og kommunikationskonsulent Merete Friis Jeppesen på tlf. 2962 4447.