27.10.2017

2. november er det første eksemplar af Hospitalsenheden Vests nye medicinpose klar – samme dag overrækker TrygFonden en støtte på knap 500.000 kroner til pilottest og evaluering af i alt 25.000 medicinposer blandt borgere og patienter i Herning og Holstebro i 2017 og 2018.

Formålet med medicinposen er, at den skal være med til at forebygge medicinfejl og forbedre patientsikkerheden – bl.a. ved at gøre det nemt for alle patienter, der indlægges at medbringe pakker, æsker m.v. til deres medicin.

Ideen til medicinposen bygger på mange gode erfaringer i England med en "Green Bag" til patientens medicin. Medicinposen er desuden inspireret af en prototype på en medicinbeholder, der blev udviklet i forbindelse med et afgangsprojekt ved Arkitektskolen Aarhus i samarbejde med Hospitalsenheden Vest i 2015. 

Hygiejne, brugervenlighed og økonomi er tænkt ind i medicinposen, som er udviklet med input fra patienter, pårørende og personale på Hospitalsenheden Vest. Medicinposen kan fx vaskes og genbruges, og den har en fast bund, som gør det nemt for patienten at holde styr på æsker og pakker m.v. til sin medicin under transport.

TrygFonden overrækker sin støtte 2. november

TrygFondens overrækker sin støtte 2. november kl. 8:30 – 9:00 på Regionshospitalet Herning. Hospitalsledelsen og repræsentanter fra styregruppen for Min Medicin Med deltager ved overrækkelsen. Ved samme lejlighed præsenteres det første eksemplar af den nye medicinpose. Pressen er inviteret.

Læs mere i den udsendte pressemeddelelse.

Kontakt

For yderligere information er du velkommen til at kontakte sygeplejefaglig direktør Ida Götke på tlf. 2048 0689, kvalitetskonsulent Henriette Haase Fischer på tlf. 2031 0816 / 50941733 (vedr. medicinpose og pilottest) og kommunikationskonsulent Merete Friis Jeppesen, tlf. 2962 4447 (vedr. TrygFondens overrækkelse).