29.09.2017

Risikoen for at glemme at tage sin medicin efter udskrivelse fra hospitalet er stor især for borgere i den erhvervsaktive alder og for mænd uanset alder. Det viser en ny undersøgelse af medicinadfærden hos borgere, der har været patienter i Herning, Holstebro og Horsens.

Når nye rutiner skal være en del af hverdagen, bliver man udfordret på sin hukommelse. Det gælder også med den medicin, man skal tage i forbindelse med en behandling på hospitalet. Risikoen for at glemme at tage sin medicin efter udskrivelse fra hospitalet er stor, især for borgere i den erhvervsaktive alder og for mænd uanset alder. Det viser en undersøgelse af medicinvanerne hos over 600 tidligere indlagte patienter på de medicinske afdelinger i Herning, Holstebro og Horsens.

Undersøgelsen viser, at det øger chancen for succes med en medicinsk behandling, at patienten selv styrer den. De borgere, som selv har ansvaret for deres medicin, har også har nemmest ved at huske at tage den.

På den baggrund vil Hospitalsenheden Vest nu rette en mere målrettet indsats mod især de indlagte mandlige patienter og deres ægtefæller om medicinadfærden derhjemme. Den dialog foregår bedst ved, at patienterne husker at medbringe alt deres medicin på hospitalet i originalemballage.

Undersøgelsen er udført af Hospitalsenheden Vest som en del af hospitalets implementering af "Min Medicin Med". Læs mere i artiklen: Prævalens og prædiktorer for non-adhærens blandt tidligere indlagte medicinske patienter (PDF).

Kontakt

For yderligere information er du velkommen til at kontakte lægefaglig direktør Jens Friis Bak på tlf. 4093 7985, projektleder Jeanette Henriksen på tlf. 3046 3677 og kvalitetskonsulent Henriette Haase Fischer, cand.scient.san.publ., på  tlf. 2031 0816.