29.09.2017

Den 13. oktober overtager Brystklinikken på Regionshospitalet Viborg alle kliniske mammografier fra Regionshospitalet Holstebro. Klinisk mammografi er den udvidede undersøgelse for brystkræft, som patienter bliver henvist til enten fra praktiserende læge eller brystkræftscreening.

Flytningen blev besluttet i forbindelse med Region Midtjyllands spareplan 2015-2019. Beslutningen har derfor været kendt længe, og Regionshospitalet Viborg varetager allerede i dag klinisk mammografi for patienter fra Hospitalsenheden Vest, hvis patienterne er blevet henvist fra screening. Nu gennemføres sidste del af flytningen, så også Vest-patienter henvist af egen praktiserende læge vil blive undersøgt med klinisk mammografi i på Regionshospitalet Viborg. 

Der vil fortsat være brystkræftscreening i Holstebro. 

Afdelingsledelserne i Brystklinikken, der både rummer personale fra Røntgen og Skanning og Mave-, Tarm- og Brystkirurgi, er i gang med at planlægge overgangen sammen med medarbejderne. 

Der er behov for at ansætte nye medarbejdere Røntgen og Skanning og bygge om for at løse den nu større opgave. Der vil komme flere patienter til klinisk mammografi, men ikke til den kirurgiske del af Brystklinikken, da brystoperationerne allerede foregår i Viborg for både Vest- og Midt-patienter. 

For at kunne løfte opgaven med flere kliniske mammografier, vil der fortsat være samarbejde med private leverandører henover efteråret, indtil nye medarbejdere og ombygning er på plads.

Kontakt

For yderligere information er du velkommen til at kontakte lægefaglig direktør Jens Friis Bak på tlf. 4093 7985.