29.09.2017

Arbejdsmedicin i Herning rundede forleden de første 30 år. Dagen blev fejret med samarbejdspartnere og kolleger og markeret med et seminar og en paneldebat ud fra emnet "Fremtidens udfordringer".

Formålet med seminaret var bl.a. at høre klinikkens samarbejdspartnere give deres bud på, hvor der i særlig grad bliver brug for arbejdsmedicinsk forskning og forebyggelsesarbejde i fremtiden. Hvor ligger de største arbejdsmiljømæssige udfordringer i fremtiden?

Svarene på de spørgsmål var mange og kom fra både arbejdsgivere, regionsrådspolitikere, fagforeninger, kommuner og praktiserende læger.

Blandt andet blev der efterlyst forskning og forebyggelse relateret til:

  • Nedslidning: hvorfor falder antallet af bevægeapparatslidelser ikke, når vi aldrig har haft flere hjælpemidler i arbejdet? 
  • Psykiske lidelser: Hvorfor lider unge i dag i stigende grad af angst, depression og stress?
  • Sårbare grupper på arbejdsmarkedet: ældre, migrantarbejdere og løstansatte har brug for særlig opmærksomhed

De nævnte emner ligger i god tråd med det arbejde, Arbejdsmedicin Herning allerede er i fuld gang med. Derfor blev fødselsdagsdebatterne også en opmuntring til at fortsætte i det spor, samtidig med at der kom nye nuancer og vinkler på fremtidens udfordringer, der måske åbner op for nye samarbejdsflader og –ideer fremover. 

Læs mere om Arbejdsmedicin i Hernings runde dag.

Kontakt

For yderligere information er du velkommen til at kontakte lægefaglig direktør Jens Friis Bak på tlf. 4093 7985 og kommunikationsmedarbejder/forskningsformidler ved Arbejdsmedicin Herning, Elisabeth Vestergaard Dørken på tlf. 7843 3557.