08.09.2017

Fra tirsdag d. 12. september kan patienter se prøvesvar og journalnotater i Sundhedsjournalen efter bare 0-1 døgn imod 3-5 døgn i dag.

I dag har læger, sygeplejersker og andre behandlere et forspring på 3-5 dage, inden oplysningerne er tilgængelige for patienterne i Sundhedsjournalen. Men nu bliver den kunstige forsinkelse på borgernes adgang til oplysningerne ophævet. 

Det betyder, at patienter kan læse nye prøvesvar og journalnotater inden for bare 0-1 døgn. 

Efter 12. september vil sundhedsprofessionelle derfor kunne opleve, at borgere har spørgsmål til nye prøvesvar, inden de har talt med en læge om dem. Indlagte patienter vil kunne se journalnotater fra døgnet før og vil måske også have spørgsmål til notaterne under indlæggelsen. 

Der er udarbejdet informationsmateriale med en kort beskrivelse af ændringen, spørgsmål/svar (FAQ), en Power Point, der kan bruges til personale-/informationsmøder og gode råd og dilemmaer, som sundhedsfaglige på afdelingsniveau kan gennemgå og støtte sig til. Materialet ligger på www.sj.intra.rm.dk.

Kontakt

For yderligere information er du velkommen til at kontakte lægefaglig direktør Jens Friis Bak på tlf. 4093 7985 og kvalitets- og udviklingschef Birgitte Ostersen på tlf. 2222 8919.