18.08.2017

Så er der kun seks dage til, at NIDO | danmark for tredje år i træk byder velkommen til Forskningens Dag, torsdag d. 24. august. Åbningstalen holdes i år af uddannelses- og forskningsminister Søren Pind, og det videnskabelige program får ekstra højt til loftet, luft og albuerum i den store Kongressal i MCH Herning Kongrescenter. Desuden byder konferencen bl.a. på indstiftelsen af en ny forskningspris.

År for år er Forskningens Dag vokset støt, hvilket den videnskabelige kvalitet og den stærke opbakning og støtte fra samtlige forskningsmiljøer og samarbejdspartnere på tværs vidner om. Det kan mærkes på antallet af deltagere, som nærmer sig 150.

Og i år får den videnskabelige dag ekstra højt til loftet og flot albuerum, når programmets i alt 29 nye resultater præsenteres af hospitalets forskere i Kongressalen i MCH Herning Kongrescenter. Det bliver med andre ord hospitalets hidtil største og mest ambitiøse videnskabelige dag, og fra hospitalsledelsens side glæder vi os til at være med til at markere forskernes resultater og deres flotte indsats i det forgangne år.

Flere af de resultater, som præsenteres i løbet af det videnskabelige program på Forskningens Dag udspringer af den anerkendte forskning, som flere forskningsmiljøer og universitetsklinikker bedriver indenfor almene folkesygdomme på højt internationalt niveau.

Traditionen tro vil der desuden uddeles forskningspriser til henholdsvis bedste orale præsentation og bedste poster med plenum præsentation. For første gang uddeles der i år en ekstra forskningspris i en helt ny kategori: Bedste poster uden plenum præsentation.

Bedømmelseskriterierne for de tre kategorier er sat af den videnskabelige bedømmelseskomité, og priserne uddeles som kronen på værket i forbindelse med aftenens festmiddag i Teaterkælderen.

Mere information om Forskningens Dag 2017 på www.forskdag.vest.rm.dk

Kontakt

For yderligere information er du velkommen til at kontakte lægefaglig direktør Jens Friis Bak på tlf. 7843 8510 og forskningskoordinerende ledende overlæge Annette Haagerup, NIDO | danmark, på tlf. 7843 8580.