18.08.2017

Fra mandag den 28. august 2017 tager Hospitalsenheden Vest en ny type PVK i brug, og du får gode muligheder for at lære det at kende.

Region Midtjylland har skiftet leverandør af perifere venekatetre (PVK'er), så fra den 28. august skal vi vænne os til at bruge de nye PVK'er.

Det nye PVK hedder Vasofix Safety og bliver leveret af medicinalvirksomheden B. Braun Medical A/S. Der er blevet stillet et par spørgsmål om, om det nye PVK er med sikkerhed, og det er det.

For at lette overgangen til det nye PVK vil leverandøren i overgangsperioden være til stede på hospitalet for at instruere alle relevante medarbejdere i, hvordan man anlægger det nye PVK. De enkelte afdelinger har selv bestemt, hvordan instruktionen skal foregå – for eksempel ved sidemandsoplæring eller fælles instruktion.  

Udbud

Skiftet til nyt PVK sker efter, at hele regionens forbrug af PVK'er har været i udbud. I forbindelse med udbuddet er forskellige typer PVK blevet sammenlignet og evalueret af fagfolk.

Aarhus Universitetshospital har allerede taget det nye PVK i brug. Herfra lyder de første meldinger, at det nye PVK er accepteret og fint kan bruges i forbindelse med alle undersøgelser, interventioner og scanninger i Operation og Intensiv Nord, i Fælles Akut Afdeling samt i Røntgen og Scanning.

Se det nye PVK

Hvis du vil lære det nye PVK at kende på egen hånd, kan du se en instruktionsvideo på www.youtube.com.

Kontaktpersoner:

Kontakt

For yderligere information er du velkommen til at kontakte sygeplejefaglig direktør Ida Götke på tlf. 7843 8520.