11.08.2017

Samrådssekretariatet i Region Midtjylland har i 2016 behandlet i alt 247 ansøgninger om abort efter 12. graviditetsuge. Det er en stigning i forhold til 2015, hvor der blev behandlet i alt 222 ansøgninger.

Antallet af ansøgninger om abort efter 12. graviditetsuge på social indikation er det samme som i 2015. Set i forhold til stigningen af antal fødsler i region Midtjylland, kan det  betragtes som et procentvist fald. Det er en fortsættelse af seneste års tendens og kan afspejle øget fokus på støtte til sårbare gravide, således flere vælger at gennemføre graviditeten.

Stigningen i antallet af behandlede sager skyldes primært stigning i antallet af fosterskade sager, dvs. sager hvor der ansøges om abort efter 12. graviditets uge på baggrund af dokumenteret genfejl, alvorlig sygdom eller alvorlige misdannelser. Dette kan, som det beskrives i Årsrapportens faglige indlæg, afspejle udviklingen indenfor den genetiske fosterdiagnostik.

Selve rapporten kan du læse her (PDF).

Kontakt

For yderligere information er du velkommen til at kontakte lægefaglig direktør Jens Friis Bak på tlf. 4093 7985 og konstitueret lægefaglig leder af Samrådet, læge Cathrine Bach, Klinisk Socialmedicin & Rehabilitering på tlf. 7843 5017.