07.07.2017

Med virkning fra tirsdag d. 12. september bliver det muligt for patienter at se prøvesvar og journalnotater i Sundhedsjournalen på sundhed.dk inden for bare 0-1 døgn imod 3-5 døgn i dag. Dermed kan patienterne se nye data i Sundhedsjournalen på samme tid som personalet.

Som det er i dag kan alle borgere over 15 år med NemID i hånden se sine sundhedsoplysninger på sundhed.dk – men man er nødt til at vente tre-fem dage på prøvesvar.

Den hurtigere adgang er besluttet af Danske Regioners bestyrelse. Med straks-adgangen får patienten mulighed for at søge information, skrive spørgsmål ned og derefter have en kvalificeret dialog med lægen. Det kan især være relevant, når der stilles en alvorlig diagnose.

Baggrund

Oprindeligt gik der omkring 14 dage, før patienter kunne se nye prøvesvar, journalnotater og epikriser i Sundhedsjournalen. Fra september 2015 blev borgernes forsinkede adgang til nye oplysninger sat ned til 3-5 dage, og det har der været gode erfaringer med.

Derfor har Danske Regioners bestyrelsen besluttet, at borgerne skal kunne se deres data, så snart de er klar og dermed samtidig med de sundhedsprofessionelle.

Borgerne kan selv vælge, om de vil se deres data, og skal logge sikkert på med NemID for at se egne sundhedsoplysninger.

Kontakt

For yderligere information er du velkommen til at kontakte lægefaglig direktør Jens Friis Bak på tlf. 4093 7985 og kvalitets- og udviklingschef Birgitte Ostersen på tlf. 2222 8919.