16.06.2017

I sidste uge blev det meldt ud internt i organisationen, at det fra tirsdag d. 13. juni ville være muligt for patienter at se prøvesvar og journalnotater i Sundhedsjournalen på sundhed.dk inden for bare 0-1 døgn imod 3-5 døgn i dag. Dermed ville patienterne kunne se nye data i Sundhedsjournalen på samme tid som personalet.

Efterfølgende har Danske Regioner vurderet, at der er behov for bedre tid til dialog med de sundhedsprofessionelles organisationer, inden der bliver rørt ved den kunstige forsinkelse.

Danske Regioner vurderer desuden, at der skal være mulighed for en borgerrettet oplysningskampagne i forbindelse med en ændring, og da sommerperioden ikke er hensigtsmæssig til borgerrettede kampagner, så er der endnu en grund til at vente.

Der er fortsat planer om at fjerne forsinkelsen, men der er ikke fastsat en dato.

Baggrund

Oprindeligt gik der omkring 14 dage, før patienter kunne se nye prøvesvar, journalnotater og epikriser i Sundhedsjournalen.

Fra september 2015 blev borgernes forsinkede adgang til nye oplysninger sat ned til 3-5 dage, og det har der været gode erfaringer med.

Derfor har Danske Regioners bestyrelsen besluttet, at borgerne skal kunne se deres data, så snart de er klar og dermed samtidig med de sundhedsprofessionelle.

Borgerne kan selv vælge, om de vil se deres data, og skal logge sikkert på med NemID for at se egne sundhedsoplysninger.

Find mere information på www.sj.intra.rm.dk

Kontakt

For yderligere information er du velkommen til at kontakte lægefaglig direktør Jens Friis Bak på tlf. 4093 7985 og kvalitets- og udviklingschef Birgitte Ostersen på tlf. 2222 8919.