19.05.2017

En verdensrekord i livreddende førstehjælp kan blive sat nu på mandag d. 22. maj i en række danske byer – heriblandt Herning.

Formålet med rekordforsøget er – ud over at sætte en verdensrekord – at sætte livreddende førstehjælp på dagsordenen i Danmark og motivere danskerne til at træde til, hvis de bliver vidne til et hjertestop.

TrygFonden inviterer ansatte fra Hospitalsenheden Vest til at deltage i et verdensrekordforsøg og samtidig være med til at skabe opmærksomhed om livreddende førstehjælp.

Mandagens mål er, at flest mulige danskere over hele landet deltager i rekordforsøget, der varer fra kl. 09:00-21:00. På Torvet i Herning og på ca. 10 andre udvalgte steder i hele landet er det målet at få minimum 5.000 personer til at give livreddende førstehjælp på en genoplivningsdukke.

Alle, der deltager i rekordforsøget, vil få en kort introduktion til livreddende førstehjælp og få umiddelbar feedback på kvaliteten af den hjertemassage, de er i stand til at yde. Det tager kun 1 minut at deltage i rekordforsøget.

Hvert år falder 4.000 danskere om med hjertestop uden for hospital. Heraf modtager ca. 2 ud af 3 livreddende førstehjælp, inden ambulancen ankommer, og heraf overlever ca. 1 ud af 8. Hvis ingen træder til ved et hjertestop, før ambulancen når frem, overlever 1 ud af 30. Hvis endnu flere træder til, vil flere overleve.

Læs mere på www.hjertestarter.dk/rekord.

Kontakt

For yderligere information er du velkommen til at kontakte lægefaglig direktør Jens Friis Bak på tlf. 4093 7985.