21.04.2017

Svenskerne er gode til det med arbejdsmiljø og sikkerhed på deres byggepladser, men vi er rigtig godt med i DNV-Gødstrup!

Ifølge Kent Jacob Nielsen, forsker på Arbejdsmedicin i Herning, er vi på byggepladsen i Gødstrup på linje med niveauet i Sverige, hvor antallet af ulykker på byggepladserne er meget lavt.

Med baggrund i de svenske erfaringer kan der drages en god parallel til det vestjyske. For på begge sider af grænsen har målet være, at halvere antallet af arbejdsulykker i forhold til byggebranchens gennemsnit.

Det mål er nået i DNV-Gødstrup, hvor der siden 2012 "kun" er noteret 12 arbejdsulykker og ingen af dem er med alvorlig personskade til følge. Nye tal viser, at der i 2016 på landsplan i alt blev noteret 5000 arbejdsulykker.

Hvordan det er lykkedes, og hvordan vi i det daglige arbejder med at holde fanen højt på arbejdsmiljøfronten på byggepladsen i Gødstrup skyldes grundlæggende to initiativer:

  1. Det virtuelle rum, hvor alle håndværkere på byggepladsen får mulighed for at øve sig på at færdes på en travl byggeplads.
  2. Den månedlige præmiering af en god ide, der hjælper og gavner gode arbejdsmiljø – og ikke mindst sikkerheden på arbejdspladsen.

Læs mere i artiklen på DNV-Gødstrups hjemmeside.

Indtil nu er der indsamlet over 1700 gode ideer. Ideer, der i løbet af året bliver spredt, så andre måske kan blive inspireret. Dansk Byggeri har nemlig planer om at anvende opsamling af løsningerne på landsdækkende medier som www.byggeproces.dk og www.bygergo.dk til evt. inspiration.

Initiativet er stadig kun i sin vorden, men forventes at blive implementeret i første halvår af 2017 - og være synligt efter sommerferien.


For yderligere information er du velkommen til at kontakte hospitalsdirektør Poul Michaelsen på tlf. 7843 8530 og projektchef Michael Hyllegaard på tlf. 2447 0234.