07.04.2017

Nybagte forældre har for tiden mulighed for at teste en ny interaktiv barselsstue på Fødeafdelingen i Herning. Stuen er en prøve på det, der kan blive fremtidens patientstue på det nye hospital, og endnu et testmiljø er på vej i Onkologihuset.

Barselsstuen ligner på overfladen et moderne hotelværelse. Bag facaden er der imidlertid tale om en sofistikeret rumløsning med et intelligent it-system, koblet til en tablet, hvilket giver nybagte forældre mulighed for at tilpasse stuen til deres ophold.

Parret kan blandt andet selv regulere, hvordan lyden og lyset skal være i rummet. De kan vælge at få projiceret beroligende naturscener op på en væg for at skabe en afslappet stemning på stuen, ligesom de fx også vil kunne bestille mad fra hospitalets køkken og streame musik og film. De kan også se patientfilm og kommunikere med personale og pårørende under indlæggelsen.

Den interaktive barselsstue på Fødeafdelingen bygger videre på erfaringerne med afdelingens pilotprojekt Fremtidens Fødemiljø - den første fødestue i verden, som blev indrettet som et stemningsskabende rum med det formål at skabe en bedre fødselsoplevelse for den fødende og hendes partner.

Læs mere i artikel på intranettet.


For yderligere information er du velkommen til at kontakte sygeplejefaglig direktør Ida Götke på tlf. 2048 0689 og chefjordemoder Ann Fogsgaard, Gynækologisk-Obstetrisk Afdeling, tlf. 3035 1032.