31.03.2017

Regionsrådet gav på mødet i onsdags sit ja til psykiatriens projektforslag. Det betyder, at vejen nu er banet for færdiggørelsen af den sidste af de i alt 3 etaper, der udgør det kommende storsygehus. Et sygehus, der står klar til at modtage patienter primo 2020.

Med hensyn til det psykiatriske hospital, der bliver på 13.500 kvm med 73 voksenpsykiatriske senge samt 13 børne- og ungdomspsykiatriske senge, venter nu et totalentrepriseudbud.

Som den første entreprise i DNV-Gødstrup bliver det kommende psykiatriske hospital udbudt i totalentreprise med forhandling. Det er en anden tilgang, end den der hidtil har været anvendt. Kort sagt konkurrerer entreprenørerne nu på kvalitet frem for pris.

Prisen på projektet er denne gang fastlagt, og det bliver entreprenørernes opgave at byde ind med den kvalitet, som de mener den økonomiske ramme rækker til. Kvaliteten er derfor i fokus, når der skal forhandles med entreprenørerne i udbudsprocessen.

Psykiatridelen af det store hospitalsbyggeri finansieres fuldt ud af Region Midtjylland. Budgettet er på ca. 381,1 mio. kr. og den anlægsøkonomiske ramme i forhold til totalentrepriseudbuddet udgør i alt 223,9 mio. kr.

Det psykiatriske hospital bygges i to etager, og det bliver et hospital, hvor der er stor fokus på sikkerheden – både for personale og patienter. Bl.a. derfor har en sikringsekspert været tilknyttet projektet.

Læs mere her i artiklen "Psykiatrien gør sig klar til at koble sig på somatikken".


For yderligere information er du velkommen til at kontakte hospitalsdirektør Poul Michaelsen på tlf. 7843 8530, projektchef Michael Hyllegaard på tlf. 2447 0234 og projektleder for psykiatrien Ninna Dahl Laursen på tlf. 2476 7662.